Al sinds 1933 dé vastgoedspecialist Twee vestigingen in regio Alkmaar Maar liefst 9 certificeringen
Egmond-Binnen Herenweg 105
€ 599.000 k.k.

102 m2

Wonen

238 m2

Perceel

4

Kamers

Omschrijving

Stap binnen in deze charmante, vrijstaande woning, gelegen op een unieke locatie waar u elke dag kunt genieten van het beste dat de natuur te bieden heeft. Met 3 ruime slaapkamers, een heerlijk dakterras en een prachtige, privacyvolle tuin is dit dé plek om tot rust te komen én van het leven te genieten.

Waarom kiezen voor Egmond-Binnen?
Dit pittoreske dorp ligt midden in het schilderachtige landschap van Noord-Holland. Hier woont u op een steenworp afstand van uitgestrekte weilanden, de prachtige duinen en het strand, waar u eindeloos kunt wandelen, fietsen en de frisse zeelucht inademen. En ondanks de landelijke omgeving, zijn winkels, scholen en uitvalswegen altijd binnen handbereik – op fietsafstand!

Een dorp vol geschiedenis en charme
Egmond-Binnen ademt rust en authenticiteit. Gelegen in de gemeente Bergen, met de populaire dorpen Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef om de hoek, is dit een idyllisch plekje dat de perfecte balans biedt tussen natuur en bereikbaarheid. De omringende duinen van het Noord-Hollands Duinreservaat vormen een paradijs voor natuurliefhebbers en recreanten. Even een dagje aan zee? Of liever een mooie fietstocht door het groen? Het kan allemaal.

Wacht niet langer – uw droomhuis in Egmond-Binnen wacht op u!

Indeling:
Begane grond:
Bij binnenkomst staat u in een lichte, ruime hal (ca. 5 m²) met toegang tot de meterkast, een apart toilet met fonteintje én de moderne badkamer. De badkamer (ca. 8 m²) is van alle gemakken voorzien: een heerlijk ligbad, een inloopdouche, bidet en dubbele wastafel. Handig: er is ook een aparte ruimte voor de wasmachine en droger.

Vanuit de hal stapt u de royale woonkamer binnen (ca. 46 m²). De ruimte ademt sfeer dankzij de authentieke details en een gezellige open haard. De woonkamer loopt vloeiend over in de open keuken, waar genoeg plek is voor een grote eettafel – ideaal voor gezellige etentjes! De keuken zelf is modern en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur, zoals een 5-pits gasfornuis, afzuigkap, magnetron, oven, koelkast, vriezer en vaatwasser.

Daarnaast vindt u op de begane grond een slaapkamer (ca. 12 m²), nu ingericht als werkkamer. Dit maakt de woning ook perfect voor mantelzorg. Overal op de begane grond ligt een nette laminaatvloer.

1e verdieping:
De ruime overloop (ca. 12 m²) geeft toegang tot twee slaapkamers. De slaapkamer links (ca. 7 m²) doet nu dienst als inloopkast, en de rechter slaapkamer (ca. 17 m²) is de grootste. Vanuit deze kamer loopt u zo het prachtige dakterras op (ca. 12 m²), aangelegd in 2024. Hier kunt u heerlijk genieten van het uitzicht op de duinen en het groen om u heen.

Garage & extra ruimte:
De ruime garage (ca. 28 m²) biedt volop mogelijkheden! Naast een kleine badkamer (ca. 2 m²) met douche, toilet en radiator, is er een werkplaats (ca. 11 m²) én een extra ruimte op de verdieping erboven (ca. 25 m²). Deze recreatieruimte kan zelfs gebruikt worden als extra slaapkamer.

Tuin:
De besloten tuin (ca. 106 m²) biedt veel privacy en is onderhoudsvriendelijk bestraat. Met een ligging op het westen geniet u hier volop van de middag- en avondzon.

Bijzonderheden:

• Bouwjaar: 1912, woonoppervlakte ca. 102 m², inhoud ca. 344 m³, perceel ca. 238 m²;
• Er is een recht van overpad;
• Ramen en deuren zijn in mei 2024 opnieuw geschilderd;
• Dakkapel en dakterras geplaatst in 2024;
• CV-ketel woning – bouwjaar 2008 / garage – bouwjaar 2012 / Elektrische boiler uit 2023.

Kortom, een sfeervolle woning met volop ruimte, karakter én de perfecte plek om van de natuur te genieten!

Kenmerken

Prijs
€ 599.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel
238 m2
Woonoppervlakte
102 m2
Inhoud
344 m3
Buitenruimte
12 m2

Bouw

Type object
Woonhuis
Soort
Eengezinswoning
Type
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1912
Dak type
Zadeldak
Isolatievormen
Dubbelglas

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3

Ligging

Tuin

Type
Achtertuin
Staat
Verzorgd
Ligging
West
Achterom
Nee

Energieverbruik

Energielabel
E

Voorzieningen

Soorten warm water
CV ketel, Elektrische boiler eigendom
Parkeer faciliteiten
Openbaar parkeren

Plattegronden

Documenten

Kaart van het Kadaster Download
Download